Myndigheder på 3 kontinenter slår ned på Dark Web Drug Salg


Retshåndhævende myndigheder på tre kontinenter har forstyrret en global narkotikahandelsoperation på det mørke web, hvilket har resulteret i arrestationer af mere end 150 mennesker og beslaglæggelse af 31,6 millioner dollars i kontanter og virtuelle valutaer og betydelige mængder opioider og andre stoffer, oplyser justitsministeriet. sagde tirsdag.

Resultaterne af stikket, kaldet Operation Dark HunTor, fulgte nedtagningen i januar af DarkMarket, på det tidspunkt verdens største online markedsplads for ulovlige varer, placeret i et krypteret og relativt skjult hjørne af internettet.

Da de tyske myndigheder arresterede DarkMarkets påståede operatør og beslaglagde webstedets infrastruktur, fandt de en masse beviser, som de efterfølgende leverede til snesevis af retshåndhævelseshold over hele verden til opfølgende undersøgelser.

I løbet af de sidste 10 måneder har FBI og andre internationale retshåndhævende myndigheder brugt oplysningerne fra DarkMarket til at identificere narkotikasælgere og -købere, der havde solgt stoffer, våben og andre ulovlige tjenester i Australien, Bulgarien, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Schweiz , Storbritannien og USA.

De var i stand til at matche leverandørkonti med personer, der solgte ulovlige varer på andre markedspladser, nogle stadig aktive og andre ikke.

Myndighederne beslaglagde amfetamin, kokain, opioider, MDMA og flere andre stoffer og forfalskede lægemidler samt 45 skydevåben.

Resultaterne af operationen “sender et klart budskab til dem, der gemmer sig på det mørke net, og sælger ulovlige stoffer: Der er ikke noget mørkt internet,” sagde viceanklager Lisa O. Monaco i en erklæring. “Vi kan, og vi vil skinne et lys.”

Som en del af meddelelsen tirsdag ophævede justitsministeriet anklager mod næsten et dusin tiltalte i Californien, New York, Tennessee, Virginia og Washington State, som blev anklaget for at sælge ulovlige varer på det mørke internet, hvidvaskning af penge og andre forbrydelser.

Ms. Monaco sagde, at efterforskere havde ledt efter folk, der havde brugt det mørke internet til at sælge ulovlige stoffer og udstyr til fremstilling af narkotika, der havde hjulpet med at sætte skub i USAs opioidkrise. Anklagere målrettede folk, der havde opereret hjemmelaboratorier for at fremstille falske receptpligtige smertestillende midler, der indeholdt fentanyl, metamfetamin og andre ulovlige, dødelige stoffer.

Italienske myndigheder lukkede også yderligere to dark web-markedspladser, hvor mere end 40.000 annoncer for ulovlige produkter var blevet opslået. Myndighederne arresterede derefter fire personer, der var anklaget for at drive webstederne og beslaglagde kryptovalutaer til en værdi af mere end 4 millioner dollars.

Den amerikanske operation blev foretaget af Joint Criminal Opioid and Darknet Enforcement team, et FBI-ledet initiativ oprettet i 2018 at forstyrre og afvikle onlinesalg af ulovlige stoffer, våben og andre ulovlige tjenester.

Amerikanske embedsmænd sagde tirsdag, at en række undersøgelser var i gang, og at føderale retsforfølgelser blev gennemført i mere end 15 distrikter i Californien, Florida, Massachusetts, Nebraska, Nevada, New York, Ohio, Texas, Virginia, Rhode Island, Tennessee, Washington staten og Washington, DCKilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *