Activision Blizzard for at forbedre mangfoldighed og arbejdspladskultur


Activision Blizzard, det kæmpemæssige videospilsfirma bag Call of Duty og andre titler, annoncerede en række nye initiativer torsdag morgen, der sigter mod at forbedre mangfoldigheden og virksomhedens arbejdsmiljø.

Virksomheden har været udsat for et voldsomt pres siden juli, hvor en retssag fra en californisk fair arbejdsformidling beskyldte videospiludgiveren for at fremme en broderlignende kultur, hvor seksuel chikane og kønsdiskrimination var udbredt. Retssagen, virksomhedens fumlede svar på kravene mod det og de efterfølgende undersøgelser foretaget af føderale agenturer vakte forargelse blandt Activisions spiludviklere og den bredere spilindustri, som længe har kæmpet med sexisme og giftig adfærd.

Activision bruger 250 millioner dollars på at ansætte flere kvinder, personer, der identificerer sig som ikke-binære og dem fra “underrepræsenterede samfund”, virksomhedens administrerende direktør, Bobby Kotick, sagde i en e-mail til medarbejderne. Omkring 23 procent af Activision-arbejderne er kvinder eller ikke-binære, sagde hr. Kotick, og målet var at øge dette antal med omkring 50 procent over fem år.

Virksomheden sagde, at det også giver afkald på obligatorisk voldgift – en måde at bilægge tvister uden for retssystemet – af påstande om seksuel chikane og diskrimination, en meget efterspurgt ændring af Activision-medarbejdere og demonstranter i de seneste måneder.

Activision sagde, at det ville vedtage en nul-tolerance chikanepolitik, hvor de, der blev fundet at have chikaneret medarbejdere eller gengældt dem, der rapporterede diskrimination, ville blive fyret, i stedet for muligvis at modtage en skriftlig advarsel eller anden disciplinær handling først. Mr. Kotick sagde, at selskabet også ville udsende en årlig rapport om lønlighed.

Han sagde også, at for at “sikre, at enhver tilgængelig ressource bliver brugt til at blive branchens førende inden for ekspertise på arbejdspladsen,” bad han Activisions bestyrelse om at reducere hans samlede kompensation til $62.500, indtil bestyrelsen havde besluttet, at virksomheden havde nået sin mangfoldighed mål. Mr. Kotick er en af ​​landets bedst betalte ledere og havde en 155 millioner dollars lønpakke godkendt i juni.

“Jeg ville virkelig ønske, at ikke en eneste medarbejder havde haft en oplevelse på arbejdet, der resulterede i såret, ydmygelse eller værre – og til dem, der var berørt, undskylder jeg oprigtigt,” skrev Mr. Kotick til medarbejderne.

I modsætning til tidligere ændringer annonceret af virksomheden, såsom en foreslået $18 millioner forlig med en føderal arbejdsformidling Dette vakte hån, blev meddelelserne torsdag mødt med forsigtig optimisme fra Activision-medarbejdere og aktivister, som havde presset virksomheden til at foretage ændringer i de seneste måneder.

“Dette er, hvad der sker, når vi arbejder sammen om at skabe en bedre fremtid for spiludviklere i vores virksomhed,” tweeted ABetterABK, gruppen af ​​arbejdere hos Activision og dets datterselskaber, Blizzard og King, som har kæmpet for forbedringer. “Sammen vil vi fortsætte med at presse på for andre ændringer, der skal laves, så vi kan lave et bedre ABK.”

Kilde link