Hjemmeplejen er i stykker. Kan Kongressen ordne det?


Rygkirurgi for fire år siden efterlod Alene Shaheed i kørestol og afhængig af korte daglige besøg fra hjemmehjælpere for at hjælpe hende med at komme rundt.

Men hendes støttesystem faldt fra hinanden i år under den langvarige coronavirus-pandemi, og hendes rutinemæssige pleje blev uforudsigelig. Fire agenturer, der betjener hendes hjemby, Jacksonville, Fla., undlod at yde hjælpere regelmæssigt på grund af alvorlig mangel på lavtlønnede arbejdere.

“Hvis ingen kommer i tre dage, kommer jeg ikke i bad i tre dage,” sagde den 76-årige. “Jeg har ikke nogen til at ordne måltider, så jeg spiser ramennudler, indtil nogen kommer dertil.”

Omkring 800.000 mennesker står på ventelister til at modtage støttet hjemmepleje. For millioner af amerikanere har det aldrig virket mere presserende at finde pålidelig og økonomisk overkommelig hjælp til at blive hjemme – i stedet for at flytte ind på et plejehjem, hvor Covid-19 dræbte titusindvis af mennesker.

Udvidelse af hjemme- og lokalsamfundsbaserede tjenester er en del af den lovgivningspakke, som præsident Biden og demokraterne har foreslået. På dette stadie af forhandlingerne i Kongressen er beløbet for sådanne programmer under Medicaid – dels for at øge de historisk lave lønninger for hjemmeplejepersonale – blevet reduceret til $150 milliarder fra $400 milliarder over otte år.

“Vi vil udvide tjenester til seniorer, så familier kan få hjælp fra veluddannede, velbetalte fagfolk til at hjælpe dem med at tage sig af deres forældre derhjemme – til at lave mad til dem, for at skaffe deres dagligvarer til dem, til hjælpe dem med at komme rundt, for at hjælpe dem med at leve i deres eget hjem med den værdighed, de fortjener at blive givet,” sagde præsident Biden torsdag.

Vil beløbet i den nuværende plan være nok? Tilhængere siger, at de nye sundhedspenge ville flytte Medicaids årtier lange skævhed væk fra plejehjemspleje. Mange eksperter tvivler på løfter om, at denne finansieringsrunde kan rette op på et system, der er lige så ødelagt som hjemmeplejen, især da den voksende pensionering af boomer-generationen kræver mere bistand til at forblive uafhængig og belaster finansieringen af ​​sundhedsvæsenet.

“Du skal være meget realistisk med hensyn til mængden af ​​behov, du har i systemet lige nu,” sagde David Grabowski, professor i sundhedspolitik ved Harvard Medical School. De 150 milliarder dollar repræsenterer en betydelig tilstrømning af midler, men der er grænser, sagde han: “Når du først begynder at regne ud, går dollars ikke så langt, som du gerne vil.”

Stater er forpligtet til at bruge Medicaid-midler til at dække plejehjemspleje, men stater har et betydeligt spillerum under føderale regler til at beslutte, hvor meget der skal tildeles til at levere hjemme- og lokalsamfundsbaserede tjenester.

Folk, der har brug for hjælp til opgaver som at spise sig selv, klæde sig på eller tage medicin, skal ofte kvalificere sig til en Medicaid-fritagelse for at få hjemmepleje. Medicaid, et føderalt-statsprogram, der er den primære kilde til dækning for langtidspleje, bruger omkring 114 milliarder dollars om året på disse hjemme- og lokalsamfundsbaserede tjenester, hvilket repræsenterer langt over halvdelen af ​​de samlede udgifter til langtidspleje. Omkring 2,5 millioner mennesker modtog dispensationer i 2018 ifølge de seneste data tilgængelige i en rapport af Kaiser Family Foundation.

Medicare, det føderale forsikringsprogram for ældre og handicappede voksne, dækker ikke langtidspleje, og det begrænser den slags hjemmepleje, folk kan modtage.

Det er velkendt, at efterspørgslen langt overstiger udbuddet af hjemmepleje til dem, der ønsker at bo selvstændigt. Nogle mennesker har måske en privat forsikring eller betaler selv for plejen.

Under Medicaid bliver ventelisterne for ældre og handicappede amerikanere, der ønsker hjemmepleje, med at vokse, fordi stater begrænser tilmeldingen. De fleste mennesker på listerne bor i stater, der ikke udvidede Medicaid, ifølge en Kaiser-analyse.

Fordele til hjemmepleje varierer også meget fra stat til stat. For eksempel er en person i Pennsylvania berettiget til omkring $50.000 om året under Medicaid til hjemme- eller samfundstjenester, mens nogen i Iowa måske kun får $21.000.

Manglen på finansiering “tvinger virkelig ældre voksne ind i institutioner,” sagde Amber Christ, en advokat hos Justice in Aging, en nonprofit-gruppe. Den nye kongrespakke, sagde hun, betyder, at “vi har en mulighed for at vende manuskriptet.”

Hun og andre fortalere planlægger at presse på for yderligere penge. “Vi vil fortsætte med at arbejde for at øge finansieringen, fordi der er brug for mere for at sikre, at alle aldrende voksne og mennesker med handicap har mulighed for at modtage den pleje, de har brug for derhjemme,” sagde hun i en e-mail.

Billede

Kredit…Stefani Reynolds for The New York Times

Forhøjelse af lønningerne til sundhedspersonale i hjemmet har været en omstridt bestemmelse for republikanerne, som ser det som en giveaway til fagforeninger og ville begrænse staternes fleksibilitet i at bruge nye midler.

At beregne, hvordan de foreslåede 150 milliarder dollars i Demokraternes forslag er stadig gætværk, uden detaljeret lovgivningssprog.

Jonathan Gruber, en sundhedsøkonom ved MIT, sagde, at det lavere tal ville give hjemmetjenester til måske en million flere mennesker og skabe omkring 400.000 nye job. Det kunne omfatte job for viceværter som familiemedlemmer, der er ulønnede, men ude af stand til at gå på arbejde.

Men hvis beløbet bliver skåret yderligere – og forhandlinger på regningen er langt fra slut – tilhængere advarer om, at stater kan være mindre villige til at udvide tjenester.

“Vi har brug for en stor investering,” sagde Nicole T. Jorwic, seniordirektør for offentlig politik hos The Arc, en fortalergruppe for mennesker med fysiske og udviklingsmæssige handicap. Lovforslaget skal give mindst 150 milliarder dollars, så “staterne vil se værdien og værdien af ​​at tage den op,” sagde hun.

Selv det finansieringsniveau eliminerer måske ikke ventelisterne, men “det vil hjælpe med at fjerne folk,” sagde hun.

I henhold til den amerikanske redningsplanlov, der blev vedtaget af Kongressen i år, gjorde alle stater brug af midlertidige midler, der var afsat til at støtte hjemme- og lokalsamfundsbaserede tjenester, sagde Jorwic.

Alligevel lover spørgsmålet om lønninger i en pandemisk økonomi, hvor folk undslipper lavere rangerede job, dårligt for hjemmesundhedsindustrien, hvis arbejdere længe har fået langt mindre betalt end andre i serviceindustrien. Nogle virksomheder betaler nu 15 USD i timen eller mere, hvilket lokker dem væk i underbetalende job og efterlader de sårbare uden pålidelig hjælp.

Omkring 70 procent af de langtidsplejede tjener mindre end $30.000 om året, ifølge Kaiser, og de er mere tilbøjelige til at leve i fattigdom. “Det er den samme person, der ældes ind i fattigdom, og som vil blive skubbet ind på et plejehjem,” sagde Ms. Christ of Justice in Aging.

Selvom detaljerne er sparsomme, vil den foreslåede lovgivning kræve, at stater beviser, at midlerne blev kanaliseret mod højere lønninger. “Dette ville være første gang, at der var en stor føderal investering for at øge lønningerne,” sagde Jorwic.

Højere lønninger er afgørende for at finde flere hjælpere til dem som fru Shaheed i Florida. “De er ikke længere i stand til at finde nogen, der er villige til at komme ind for de lave lønninger, de betaler,” sagde hun. “Ingen kommer og hjælper mig for 10 dollars i timen.”

For dem, der har måttet vente på at kvalificere sig til økonomisk støtte til hjemmeplejen, er forskellen til at tage og føle på.

Folk som Stephen Grammer, der har cerebral parese, blev siden barndommen advaret om, at de stod over for institutionalisering, hvis hjemmepleje ikke rutinemæssigt kunne ydes.

I 20’erne tilbragte hr. Grammer næsten et årti på et plejehjem, efter at hans mor blev syg. Han gnavede over de restriktioner, der blev pålagt ham, mens han boede sammen med ældre voksne med Alzheimers. Hvis han forlod lokalerne, skulle han være tilbage ved midnat, ellers ville det regne med de 18 nætter om året, han fik lov til at være udenfor.

“Når jeg skulle bruge toilettet, ville jeg trykke på opkaldsknappen, og mange gange kom arbejderne og slukkede mit opkaldslys og gik væk, selvom jeg skulle på toilettet,” sagde han via e-mail.

Mr. Grammer, der bruger en elektrisk kørestol og fortalere for handicappede i disse dage, kvalificerede sig til sidst til en Medicaid-fritagelse og et andet statsligt program, der tilbyder boliger. Nu er han 41 og bor alene i Roanoke, Va., og nogen kommer ind 16 timer i døgnet fra kl. 6.00 til 14.00 og fra kl. 16.00 til midnat.

“Jeg har friheden til at komme og gå, som jeg vil,” sagde hr. Grammer.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.