Hvordan Frequent Flyer-programmer ændrer sig i en ændret verden


Pandemien gjorde en oxymoron af udtrykket “frequent flyver”, da antallet af flypassagerer faldt i de tidlige dage af nedlukningen. Fritidsrejserne er kommet sig noget, men det mere lukrative marked for forretningsrejser er stadig langt væk, og der forventes først et opsving i 2023 og måske heller ikke dengang.

Det er en udfordrende tid at holde løbesedler loyale. Mange rejser ikke på grund af coronavirus-problemer, og dem, der er, kan lokkes til at prøve andre flyselskaber, fordi de ikke flyver nok til at opnå status. Andre kan blive skuffede over flyselskabernes loyalitetsprogrammer, som i årene op til pandemien havde gjort opgraderinger og gratis billetter mere uhåndgribelige.

I mellemtiden er flyselskaberne også udsat for pres på klimafronten, og mens beviser tyder på loyalitetsprogrammer er ikke store bidragydere til klimaændringer, opmuntrer de til at flyve, hvilket føles ude af trit med det aktuelle øjeblik.

Her er nogle måder, hvorpå flyselskaber ændrer deres loyalitetsprogrammer i lyset af de nye realiteter præsenteret af pandemien og presset fra klimaændringer.

I løbet af de seneste 18 måneder har hvert flyselskab har taget en anden tilgang at hænge på sine største brugere, men deres mål er det samme: at gøre det nemmere for kunder, der har opnået status, at beholde den. Alaska Airlines, for eksempel giver en 50 procent kilometerbonus til sine kunder for alle flyvninger, de tager i 2021. United Airlines har sænket det nødvendige antal flyvninger og udgifter, der er nødvendige for at komme til hvert niveau af deres loyalitetsprogram. For eksempel kan Premier Silver, det laveste niveau, nås med 12 flyvninger sammen med 3.000 point (relateret til brugte dollars) i stedet for 16 flyvninger og 4.000 point.

United har også været vært for middage med Premier-flyveblade for at forstå deres prioriteter, når de vender tilbage til at flyve. “Vi er forpligtet til at være fleksible,” sagde Michael Covey, administrerende direktør for Uniteds MileagePlus-program. “Vi overvåger efterspørgslen og foretager justeringer.”

American Airlines har reduceret sine minimumskrav for 2021 og i høj grad strømlinet sit program for 2022. I øjeblikket kan guld, det laveste niveau, fås til 20.000 miles eller 20 flysegmenter, sammen med $2.000 i udgifter, ned fra 25.000 miles eller 30 flysegmenter, plus 3.000 $ i udgifter. Fra og med 2022, det meddelte flyselskabet for nylig, vil det forenkle sit AAdvantage-program, så branded kreditkortudgifter og fly vil bidrage til en enkelt sum af “loyalitetspoint” i stedet for at bede flyveblade om at nå separate forbrugs- og flyvegrænser.

Delta Air Lines forlænger status for alle hyppige flyvere et ekstra år frem til januar 2023 og tæller eventuelle miles fløjet i 2021 eller 2022 mod status i 2023. Rejsende får bonus miles, når de flyver, og for første gang tjener miles på “pris”-flyvninger — dem købt med miles. Rejsende, der fløj og brugte nok til at opfylde statuskravene, vil blive prioriteret foran de flyvere, der beholdt deres status gennem en forlængelse, når det kommer til gratis opgraderinger.

Alle større flyselskaber tilbyder kreditkort med mærkevarer, som giver kunderne mulighed for at optjene point eller miles, som kan bruges til at købe flyrejser, og under pandemien fortsatte de praksis med at dingle titusindvis af point som incitamenter til at købe ind. Alaska Airlines tilbyder en bonus på 50.000 miles og en billig ledsagerbillet, efter at kreditkortindehaveren har foretaget køb for $2.000 i de første tre måneders brug. Et nyligt Delta Sky Miles Platinum American Express-kort-tilbud lovede 90.000 miles, der kunne bruges til at købe flyvninger og 10.000 Medallion Qualification Miles, der kunne bruges til at nå statusniveauer efter $3.000 i forbrug i de første tre måneder, og med et årligt kortgebyr på $250.

“Mærkemærkede kreditkort er af ekstrem betydning for flyselskaber” både som indtægtskilder og fordi de øger interaktionen mellem brandet og kunden, sagde Alex Miller, grundlæggeren af ​​rejsebloggen, Opgraderede point.

Da forbrugerne flyttede deres forbrug som reaktion på pandemiske forhold, fulgte flyselskaber efter med særlige tilbud knyttet til deres mærkevarekreditkort. Da lockdowns begyndte at ophæves, tilbød Alaska for eksempel salgsfremmende bonusmile på restaurantudgifter. Optjente point kan indløses til ting som lejebiler og hoteller.

Partnerskab med andre virksomheder giver “hurtige gevinster for at holde kunderne interesserede,” sagde Gilbert Ott, grundlægger af rejsebloggen Gud gemmer pointene. Så ud over at tildele status til en flyer, der samler titusindvis af point eller brugte dollars, belønner flyselskaberne oftere kunder for specifikke handlinger, sagde Mr. Ott.

Ray Lane, en talsmand for Alaska, skrev i en e-mail, at virksomheden også tilbød tidsbegrænsede muligheder for medlemmer til at tjene “elite kvalificerende miles” (miles, der kan hjælpe flyvere med at få status) ved at bruge med deres Alaska kreditkort, ikke kun miles, der kunne indløses til flyvninger. Det er “ikke en del af vores standardkorttilbud,” skrev han.

Mr. Ott sagde, at flyselskaber har et mere holistisk syn på deres forhold til flyveblade. “Bare at belønne dem for at flyve mere er ikke nok for virksomhedens succes eller for at opfylde de klimamål, de har forpligtet sig til,” sagde han.

Luftfart bidrager til globale klimaændringer og for at hjælpe med at bekæmpe det, annoncerede de store amerikanske flyselskaber sammen med andre selskaber, såsom FedEx og UPS, i marts, at de var forpligtet til at opnå netto-nul kulstofemissioner i 2050. Ændring af hyppige flyveprogrammer for at mindske antallet af fløjne miles er en måde at afskrække unødvendige flyvninger på.

Denne ændring i fokus hænger sammen med en trend, der blev sat i gang før pandemien: American, United og Delta var begyndt at belønne programmedlemmer baseret på en kombination af deres årlige udgifter og deres flyvninger, snarere end blot flyvninger. Skiftet gjorde det muligt for dem at prioritere de kunder – inklusive førsteklasses billetkøbere og forretningsrejsende – der genererede mest overskud.

For nylig har United ændret sine statusmål for at opgøre “segmenter” (antal flyvninger) i stedet for hvor langt disse flyvninger går. “Vi vil ikke have et fly fyldt med mennesker, der flyver til Singapore bare for at få miles,” sagde Uniteds Mr. Covey. “Det er ikke godt for os eller miljøet.”

Rejiggering-incitamenter kan hjælpe med at undertrykke praksis med at tage en unødvendig flyvning i slutningen af ​​året, et såkaldt “kilometerløb”, bare for at nå en statustærskel. For dem, der er tæt på at nå et højere niveau, er fristelsen der dog stadig.

Tom Boehland, 58, flyttede med sin kone til Dallas for at være tættere på familien i 2020, men pendler stadig til Minneapolis et par gange hver måned for at arbejde som præsident for et juicefirma, Citrus Systems. “Jeg har været kendt for at tage den lange vej hjem gennem LA for at komme flere miles,” sagde han. Om sommeren havde han masser af miles, men hans kone, der var tæt på at nå American Airlines Executive Platinum-status, var der ikke helt, så parret tog en tur til Hawaii over Labor Day. “Vi tog en kort ferie for at opfylde kravene,” sagde Mr. Boehland. “Status betyder noget. Du vænner dig til tidligt boarding, opgraderinger til komfort eller førsteklasses sæder.”

Det er svært at estimere antallet af kørte kilometer hvert år, ifølge Mr. Miller fra Upgraded Points, men han bemærker, at de er en lille del af reduktionen af ​​kulstofemissioner. Den største løftestang er at bruge mere bæredygtigt brændstof, ifølge den globale brancheforening IATA. Gevinster i drift og infrastruktureffektivitet – for eksempel at gøre fly lettere, så de bruger mindre brændstof og flyve de mest direkte flyvekontrolruter – er de næste vigtige områder for forbedring.

Flyselskaber skal undersøge, hvad rejsende har brug for nu, sagde Dr. John Niser, direktør for International School of Hospitality, Sports and Tourism Management på Fairleigh Dickinson University. Hvilke nye tilbud kan deres løbesedler værdsætte? Hvordan kan de vise kunderne, at de forsøger at minimere deres miljøpåvirkning? Industrien bliver nødt til at se ud over blot at opdatere deres loyalitetsprogrammer, sagde han, for at få succes med det nye normale.


Følg New York Times Travel Instagram, Twitter og Facebook. Og tilmeld dig vores ugentlige Travel Dispatch nyhedsbrev for at modtage eksperttips om at rejse smartere og inspiration til din næste ferie.

Kilde link