Med Crowds Back ved US Open giver Young Stars dem et show


For fuldt ud at sætte pris på de umaskerede brøl i 2021 ved US Open var det bedst at have oplevet stilheden og store tomme rum i 2020.

Det var kontrasten, der gjorde en sådan forskel i år i den kollektive stemning.

“Publikum var den tredje spiller i år,” sagde Chris Evert, en af ​​tennisens store damer, der spillede i sin første Open i 1971. “Publikum ved US Open har altid været sådan, men i år virkede de bare højere. . ”

Etablerede stjerner som Novak Djokovic havde savnet støjen. Relative tilflyttere som Emma Raducanu hørte det for første gang. Fansene havde savnet oplevelsen.

Overraskelsen ved alles tilbagevenden til turneringen var, hvor kraftigt den nyeste generation af stigende stjerner ville storme portene.

Serena og Venus Williams, Roger Federer og Rafael Nadal var fraværende på én gang for første gang i 25 år, og selvom det så ud til, at tomrum ville være alt for stort til at udfylde, stablede de unge spillere glædeligt ind. Med så mange stjerner mangler og så meget førsteklasses tennis -ejendomme til rådighed, blev unge amerikanere som Frances Tiafoe og Jenson Brooksby fast inventar på de vigtigste showbaner og spillede spændende kampe. Den spanske 18-årige Carlos Alcaraz, der spillede i sin første US Open, nåede kvartfinalen og fik snart fans til at synge “Carloooooos” lige så højt, som de normalt sang “Rafaaaaaa.”

“Jeg tror bestemt, at fyre prøver ekstra hårdt, fordi der ikke er Roger og Rafa,” sagde Tiafoe. ”Jeg ser fyre, der skummer i munden. Ret sjovt at se. Jeg er i omklædningsrummet og revner. ”

Deltagelsen var lavere end 2019, det seneste år, hvor fans fik lov til at deltage. Men volumen og følelser var oppe, og de fans, der så hjemmefra eller streamede tilbage gennem portene – efter at have vist bevis for vaccination – blev belønnet med en af ​​de mest usædvanlige turneringer i tennis lange historie.

Billede

Kredit…Ben Solomon for The New York Times

I den ene ende af kontinuum var Djokovic, 34, en af ​​de største stjerner i global sport, der jagtede en sjælden Grand Slam – sejre i alle fire store turneringer i samme år – og kronen på en lang karriere brugt i jagten på hans rivaler, Federer og Nadal.

I den anden ende var damesingleturneringen, som usandsynligt blev kommanderet af den 19-årige Leylah Fernandez og den 18-årige Raducanu.

Men begge singleturneringer viste sig at være overraskelser. Den bedst placerede Djokovic blev slået solidt i søndagens finale, 6-4, 6-4, 6-4 med Daniil Medvedev, frø nr. 2. Medvedev, en gængs tresproget russer, havde aldrig besejret Djokovic i en bedst-af-fem sæt-kamp og blev trounced i lige sæt, da de mødtes i årets Australian Open-finale. Men han var den friskere, mere pålidelige spiller i New York, der tjente og vendte bedre tilbage end Djokovic, der så træt og uden for mål. På et tidspunkt smadrede han en ketsjer i frustration, og på et andet så han klar til at smadre en bold i retning af en boldpige, inden han stoppede sit sving.

Men dette var stadig nr. 1 mod nr. 2 til pokalen. Både Fernandez og Raducanu var usædede, og Raducanu måtte kvalificere sig til hovedtrækningen. Men de overraskede mere rutinerede spillere runde efter runde på meget forskellig måde for at oprette den måske mest usandsynlige damesinglesfinale i de fire Grand Slam -turneringer. Raducanu, der kun spillede i sin anden store turnering, sejrede lørdag, men spillerne vil længe blive knyttet til den ånd, de formidlede sammen.

Deres appel sneboldede ud over deres hjemmemarkeder – Storbritannien for Raducanu og Canada for Fernandez. Fernandez ‘forældre har rødder i Ecuador og Filippinerne; Raducanus forældre har rødder i Rumænien og Kina, og lørdag aften viste Raducanu, at hun var lavet til tennisstjerne i det 21. århundrede, da hun optog en videobesked på flydende mandarin for det kinesiske publikum.

Men på jorden i New York skabte Raducanu og Fernandez ‘ankomst på midterstadiet en følelse af opdagelse og undren. Et langskud i en US Open-damefinale er sjældent nok, men to langskuds-teenagere gjorde det til en scene.

“Der var et opdæmmet ønske om, at folk ønskede at komme ud og ville opleve begivenheder personligt og tid med familie og venner og bare for at fejre menneskelig storhed,” sagde Ellen Cummings, en fan fra New Canaan, Conn., Søndag inden herrenes finale.

“Jeg kom virkelig til Novak i år,” sagde hun, “men dameturneringen var sådan en utrolig bonus. Hvad Raducanu og Fernandez gjorde var sådan en overraskelse og en fornøjelse at se. ”

Billede

Kredit…Ben Solomon for The New York Times

Der har været meget at beklage over sen, og professionel tennis har næppe været immun: fra karantæner og isolation til Naomi Osakas eksistentielle kriser, der ofte har efterladt hende i tårer på pressekonferencer, da hun anstrengte sig til at styre sin offentlige rolle og private kampe i en sport, hun udmærker sig klart ved, men det ser ud til at bringe hende lidt glæde på dette stadium.

Men US Open i 2021 bragte en fornemmelse af fornyelse og en fornemmelse af, at på trods af det hele var nogle af børnene mere end i orden, i stand til at tilkalde energi og optimisme til at tage centrum og tage de skud, der betød mest. De oplyste det største tennisstadion i verden og læste derefter rummet smukt med Fernandez slår den helt rigtige tone da hun talte om New Yorkers modstandsdygtighed lørdag, 20 -året for angrebene den 11. september.

“Vi har været vidne til en sådan tyngde og pres i det sidste år,” Sagde Evert. “Sådanne forventninger og intensitet og disse to piger bragte glæde.”

Ungdom, i hvert fald ved denne US Open, var ikke spildt på de unge, men veteranerne glædede sig også over oplevelsen. Søndag vandt Samantha Stosur, en 37-årig australier, kvindedouble-titlen med sin partner, Zhang Shuai fra Kina, over teenage-amerikanerne Coco Gauff og Caty McNally, yderligere to unge spillere fulde af håb og løfter.

Det var en tilbagevenden til Arthur Ashe Stadion for Stosur, der vandt 2011 US Open single -titlen, hvilket forstyrrede Serena Williams i finalen. Stosur er nu meget tæt på slutningen af ​​sin karriere og har længe været på farten, væk fra sin familie, på grund af rejsebegrænsningerne i pandematiden, der gør det svært for australierne at vende hjem.

Billede

Kredit…Al Bello/Getty Images

“Dette år har været hårdt for alle,” sagde Stosur. ”Dette er de sidste to dage af en rejse, der kommer til at være fire måneder for mig væk fra hjemmet. Det har jeg ikke gjort i lang, lang tid. At gå hjem med dette trofæ betyder bare den absolutte verden for mig. Det gør alt det værd. ”

Stosur foretog ligesom flere andre førende australske spillere ikke rejsen til New York sidste år på grund af pandemien. Hun havde set årets US Open billboards med sloganet “The Greatest Return.”

“Absolut på punkt til denne begivenhed i år,” sagde Stosur.

David Mihm, en Djokovic -fan fra den lille by Eveleth, Minn., Der aldrig havde deltaget i en professionel tenniskamp, ​​købte en billet til herresinglesfinale, efter at Djokovic vandt den næstsidste etape i Grand Slam i Wimbledon.

“Lige efter Wimbledon-finalen troede jeg, at det her ville være en mulighed for en gang i livet, og jeg er nødt til bare at gå efter det, hvis han skulle klare det,” sagde Mihm.

“Jeg tror, ​​jeg ventede på noget helt særligt,” sagde han.

Han fik ikke en Djokovic -sejr, men han fik noget særligt. Denne US Open, fuld af overraskelser og fuld af liv, spildt over med tegn på fornyelse og tennisens lyse fremtid.

Selv Djokovic, der kom en sejr mindre end sportens ultimative præstation, valgte ikke at slutte på en nedadgående seddel. For et år siden havde han elimineret sig fra US Open og uforvarende slog en stregkvinde i halsen med en bold, han slog frustreret efter at have mistet sin servet tidligt i sin fjerde runde-kamp mod Pablo Carreño Busta. Djokovic blev misligholdt fra kampen, spillede i et alt andet end tomt Arthur Ashe Stadion.

Længe skurken i New York, vendte han tilbage i år og kæmpede sig igennem en række intense kampe på den samme bane og gradvist hørte mere og mere publikumsstøtte, da han arbejdede sig frem til finalen. Mikrofon i hånden, han gjorde sin påskønnelse tydelig gennem skuffelsen søndag.

“I rørte ved min sjæl,” sagde han. “Jeg har aldrig haft det sådan i New York.”

Han var næppe alene om den stemning i år ved US Open, en turnering, der føltes på én gang, både mindre og større end ham selv, og også tennis.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *