To Golden Slams på en dag


Tennis Grand Slam er så sjælden, at kun fem spillere kan gøre krav på en, og slet ingen spiller har opnået bedriften siden 1988. Golden Slam, der vandt alle fire majors og en guldmedalje i samme år, er næsten umulig. Kun Steffi Graf nogensinde havde gjort det.

Indtil søndag, hvor det blev gennemført to gange.

Først kom Diede de Groot fra Holland, der vandt kørestolskonkurrencen ved US Open for at gennemføre en sweep af årets fire Grand Slam -turneringer for at gå med sin paralympiske guldmedalje.

Senere på dagen gennemførte Dylan Alcott fra Australien den samme bedrift i mændenes quad -event. (I modsætning til dem i kørestolsafdelingen som de Groot har quadspillere også et betydeligt tab af funktion i mindst et øvre lem.)

De Groot besejrede Yui Kamiji fra Japan, den samme kvinde, som hun besejrede i Australien, Frankrig og ved Paralympics, 6-3, 6-2. Hendes Golden Slam kom næsten ikke i gang i år: Hun havde brug for en tiebreaker i tredje sæt for at slå Kamiji ved Australian Open.

På trods af bedriften sagde De Groot, 24 hun følte sig lidt svigtet af hendes spil: “Efter så lang tid med at rejse og bare være overalt i verden, synes jeg også, at vi begge er lidt trætte. Jeg tror, ​​du kunne se det i kampen desværre. ”

Søndagens åbne mesterskab var det 12. i en Grand Slam -enkeltbegivenhed for De Groot, stadig bag rekorden på 21, der blev sat af hendes landskvinde Esther Vergeer i begyndelsen af ​​dette århundrede.

Billede

Kredit…Seth Wenig/Associated Press

Alcott besejrede den 18-årige Niels Vink fra Holland, 7-5, 6-2, for at fuldføre sin egen Golden Slam. Det var Alcotts 15. Grand Slam -singeltitel. Fordi quad -arrangementet kun er tre år gammelt ved French Open og Wimbledon, var det den første chance for enhver quad -atlet at vinde en Golden Slam.

“Alle i dette værelse spurgte mig: ‘Tænker du på Golden Slam?'” sagde Alcott, 30. “Jeg har sagt, ‘Nej, jeg er ligeglad med det’ hele året. Selvfølgelig var jeg ligeglad med det. Det er rart ikke at lade som om mere. ”

I 1988 sagde Graf efter færdiggøre sin Golden Slam ved OL i Seoul: “Jeg er meget begejstret. Det er noget, ikke mange mennesker efter mig vil opnå. ”

Det tog 33 år. Og så tog det kun et par timer.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *