Biden fik sin todelte sejr. Nu sætter virkeligheden ind.


WASHINGTON – I mere end en time i mandags nød præsident Biden det slags politiske øjeblik, han ivrigt havde søgt og længe lovet, omgivet af en topartisk cast af lovgivere på den sydlige græsplæne i Det Hvide Hus for at underskrive en skelsættende lovgivning, der er smedet gennem kompromis. i begge ender af Pennsylvania Avenue.

Men efter at have gennemført underskriftsceremonien for infrastrukturregningen på 1,2 billioner dollars, Mr. Biden vender tilbage til en meget barskere virkelighed: historisk lave godkendelsesrater, samlet republikansk modstand mod midtpunktet i hans indenrigspolitik, voksende alarm i hans parti om udsigten til at miste kontrollen over Kongressen næste år og en overraskende stigning i inflationen.

Præsidenten og hans hjælpere håber, at den meget koreograferede begivenhed vil begynde, så hr. Biden kan finde fodfæste. De satser på, at den topartiske sejr vil give ham mulighed for at projicere vedvarende fremskridt i at konfrontere nationens problemer – ikke bare være anderledes end tidligere præsident Donald J. Trump.

“Jeg tror virkelig, at 50 år fra nu, vil historikere se tilbage på dette øjeblik og sige: ‘Det er det øjeblik, Amerika begyndte at vinde konkurrencen for det 21. århundrede,” sagde Mr. Biden, der stod foran hundredvis af borgmestre, guvernører, lovgivere og andre med Det Hvide Hus skinnende på en frisk og solrig Washington-eftermiddag bag sig.

Til chants af “Joe! Joe! Joe!” Mr. Biden ringede infrastrukturregningen “Bevis på, at på trods af kynikerne kan demokrater og republikanere mødes og levere resultater.”

Men præsidenten og hans toprådgivere forstår også usikkerheden i landets dybt polariserede vælgerskare, de vanskelige kampe, der endnu skal komme på Capitol Hill og den ofte flygtige karakter af politiske sejre i en alder af 280-tegns beskeder på Twitter og forsvindende historier på Instagram .

Vil mandagens sejr være det springbræt, som hr. Biden har brug for til en politisk vending, og bevise for vælgerne, at de fik, hvad de forventede, da de satte ham i embedet sidste år? Eller vil det være et smut i tiden, som er bestemt til hurtigt at blive glemt blandt Washington-harmen, der er på vej i de kommende dage?

“Det er en sejr, hvor Bidens lederskab virkelig betød noget,” sagde Matt Bennett, en topchef for Third Way, en demokratisk orienteret gruppe, der presser lovgivere i begge parter til at arbejde sammen. “Det kunne signalere, at dette er begyndelsen på en rigtig god cirkel for ham.”

Men Mr. Bennett, som deltog i underskrivelsesceremonien, tilføjede, at den virkelige prøve for Mr. Biden vil være “at forme den offentlige fortælling om de enorme fordele ved infrastrukturloven, der bliver underskrevet i dag.”

“Det vil kræve enorm disciplin fra ikke kun præsidentens side,” sagde han, “men også fra kongresdemokraterne.”

Resultatet kan være med til at bestemme skæbnen for hr. Bidens præsidentskab og det demokratiske partis kurs, mens lovgivere forbereder sig på at forsvare deres slanke flertal i Parlamentet og Senatet ved næste års midtvejsvalg.

Senator Rob Portman, republikaner fra Ohio og en af ​​10 senatorer, der arbejdede på at forme infrastrukturkompromiset, roste Mr. Biden og demokraterne i Kongressen.

“Dette er, hvad der kan ske, når republikanere og demokrater beslutter, at vi vil arbejde sammen for at få noget gjort,” sagde hr. Portman, som ikke stiller op til genvalg. (Hr. Biden kaldte senere hr. Portman “en helvedes god fyr”, og tilføjede, at han kun kunne sige det uden at skade ham politisk på grund af senatorens beslutning om ikke at søge endnu en periode.)

Mandagens underskriftsceremoni var kulminationen på en lang indsats for Mr. Biden. I Senatet blev lovgivningen vedtaget med en skæv afstemning på 69 mod 30, hvor selv senator Mitch McConnell, den republikanske leder og en hovedkritiker fra Biden, stemte ja. I Parlamentet bejlede Mr. Biden til en større end forventet gruppe af republikanere for at støtte bestræbelserne på at reparere landets smuldrende veje, broer og lufthavne.

Det har i årevis været en topartisk talemåde; selv hr. Trump proklamerede gentagne gange, at det var “Infrastructure Week” i Washington, kun for at se få fremskridt.

“Dette er en stor bedrift,” fortalte højttaler Nancy Pelosi til publikum mandag. “Og der kommer mere.”

Det var tydeligvis det budskab, hr. Biden ønskede at sende. Hans medarbejdere i Det Hvide Hus udviklede begivenheden med den slags scenekunst, der normalt er forbeholdt politiske konventioner eller kampagnebegivenheder. Flag fra hver stat flagrede i baggrunden, da hr. Biden, flankeret af vicepræsident Kamala Harris og en fagforeningsmedarbejder fra North Carolina, gik hen til talerstolen, mens “Hail to the Chief” spillede.

Nu er udfordringen for præsidenten at overbevise vælgerne om, at vedtagelsen af ​​lovgivningen faktisk har betydning for deres liv – at det ikke bare er en abstraktion fra Washington, som diskuteres i Kongressens sale, men med ringe indflydelse på dem.

Den indsats begynder for alvor med det samme.

Ceremonien på mandag vil blive efterfulgt af en byge af præsidentielle rejser med det formål at vise det amerikanske folk rigtige eksempler på, hvordan den nye lov vil pumpe penge ind i økonomien og give godt betalte job ved at opgradere veje, broer, blyrør, bredbånd og andet. infrastruktur.

På tirsdag forventes hr. Biden at rejse til New Hampshire, hvor han vil tale ved en bro over Pemigewasset-floden, som har et kritisk behov for genoptræning. Den næste dag vil han besøge en General Motors samlefabrik for elektriske køretøjer i Detroit for at fremvise de milliarder af dollars, der skal bruges på at opgradere elektriske ladestationer rundt om i landet.

“Nu er en mulighed for præsidenten, vicepræsidenten, vores kabinet,” sagde Jen Psaki, pressesekretæren i Det Hvide Hus, mandag, “for at være ude i landet, forbinde dagsordenen, indvirkningen på folks liv, bevæge sig ud over lovgivningsprocessen for at tale om, hvordan dette vil hjælpe dem. Og vi håber, det vil have en indflydelse.”

Historien tyder på, at præsidenten og hans team har arbejdet for dem.

Tidligere præsident Barack Obama førte kampagne rundt i landet under sin første embedsperiode og fortalte amerikanerne, at Affordable Care Act ville “bøje omkostningskurven” for sygeforsikring og forbedre dækningen. Men tidlige fejl på Obamacare-hjemmesiden og modstand fra det nydannede Tea Party gjorde loven giftig mange steder i mange år.

Efter at hr. Trump vedtog skattelettelser tidligt i sin embedsperiode, var han vært for en lignende fest (dog uden den todelte glans) og så undlod han at sælge den til den bredere offentlighed. Gennem hele hans embedsperiode forblev skattelettelserne en overvejende partipolitisk sejr.

Under sin kampagne som præsident lovede Mr. Biden, at han ville være i stand til at vinde støtte fra republikanere og demokrater til sin politik. Det budskab gav genklang hos vælgerne efter fire år, hvor hr. Trump stødte spektakulært sammen med demokraterne.

Men meget af hr. Bidens lovgivning indtil videre er blevet vedtaget med ringe støtte fra modparten. Hans pandemiske nødhjælpspakke på 1,9 billioner dollar blev vedtaget i Senatet og Parlamentet uden nogen republikansk støtte. Og hans sociale udgiftsplan på 1,85 billioner dollar, kendt som Build Back Better, vil sandsynligvis blive godkendt med kun demokratiske stemmer.

Herhjemme står præsidenten stadig over for dybt splittende spørgsmål, såsom hvad man skal gøre ved grænsen, sammenstød om racefølsomhed i skolerne, fængselsreformer og stemmeret. Og i udlandet vil hr. Biden blive konfronteret med behovet for at tøjle Kina og Rusland, fortsætte med at reparere forholdet til allierede og bekæmpe terrorisme.

I sine bemærkninger i mandags smilede Mr. Biden dog.

“Mens jeg kigger ud og beskriver dagen, ser jeg demokrater og republikanere, nationale ledere, lokale ledere, alle folkevalgte, arbejderledere, virksomheder,” sagde Mr. Biden, der tydeligt nød sejrens øjeblik i et omtumlet år.

“Mest af alt,” sagde han, “ser jeg andre amerikanere, jeg ser Amerika. Lad os huske denne dag, lad os huske, at vi kan mødes. Lad os mest af alt huske, hvad vi har gjort for det amerikanske folk, når vi kommer sammen.”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.