Pelosi forudsiger torsdag afstemning om Bidens ambitiøse lov om socialpolitik


WASHINGTON – Repræsentanternes demokrater, der i stigende grad er sikre på, at de har støtte til at vedtage deres 1,85 billioner dollars socialpolitik og klimaændringsregning, kørte hen imod en afstemning om pakken allerede torsdag aften, hvor formanden Nancy Pelosi udtrykte optimisme om, at foranstaltningen i sidste ende ville nå præsidenten. Bidens skrivebord.

“Det er ret spændende. Dette er historisk; det er transformativt,” sagde Ms. Pelosi torsdag morgen og fortalte journalister, at de sidste brikker skulle falde sammen senere på dagen for at tillade en afstemning om lovgivning kendt som Build Back Better Act.

Demokrater har råd til kun at tabe nogle få stemmer givet deres ringe kontrolmargin. Men taleren overlod intet til tilfældighederne.

Tekniske ændringer skal foretages i lovforslaget før afstemningen for at sikre, at det kan overvejes under særlige regler kendt som forsoning, som beskytter det mod en filibuster, hvilket giver demokraterne mulighed for at presse det igennem over samlet republikansk opposition i Senatet. Og nogle moderate demokrater venter stadig på et endeligt omkostningsestimat fra Congressional Budget Office, Kongressens officielle scorekeeper, som fru Pelosi sagde skulle ankomme kl. 17.00

Indtil videre har de udvalg for udvalgsdomme fra budgetkontoret ikke givet anledning til finanspolitiske betænkeligheder. Og husdemokraterne ser ud til at være ivrige efter at vedtage foranstaltningen – den bredeste indgriben i landets sociale sikkerhedsnet i 50 år og langt den største indsats nogensinde for at bekæmpe klimaændringer – og tage hjem til deres ugelange Thanksgiving-ferie.

Ms. Pelosi talte op om de områder, hvor demokraterne var nået til enighed i både Parlamentet og Senatet: universel børnehave, generøs bistand med udgifter til børnepasning, priskontrol på receptpligtig medicin og hjemmepleje til ældre amerikanere.

Men hvis lovforslaget rydder Parlamentet, står det over for en vanskelig vej i Senatet, hvor republikanerne vil have en klar mulighed for at tilbyde politisk vanskelige ændringsforslag, hvoraf en hvilken som helst kunne optrevle den delikate demokratiske koalition bag den. To demokratiske centrister, senatorerne Kyrsten Sinema fra Arizona og Joe Manchin III fra West Virginia, har ikke forpligtet sig til at støtte det, og et enkelt afhopp ville bringe foranstaltningen ned i det ligeligt opdelte kammer.

Nogle væsentlige bestemmelser er stadig i spil, herunder en foranstaltning til at give arbejdstilladelser og juridisk beskyttelse til mange papirløse immigranter; finansiering af fire ugers betalt familie- og sygeorlov; og en generøs stigning i det føderale skattefradrag for betalte statslige og lokale skatter, fra $10.000 om året til $80.000.

Liberale som senator Bernie Sanders, den uafhængige Vermont, der er formand for budgetudvalget, og nogle populistiske konservative såsom repræsentant Jared Golden, demokrat i Maine, har rejst stærke indvendinger mod denne skatteforanstaltning, som ville svare til en større skattenedsættelse for velhavende husejere, som specificere deres fradrag. Men demokrater fra højskattestater som New Jersey og New York har krævet bestemmelsen som prisen for deres stemme.

Ms. Pelosi, som erklærede sig tilhænger af skattebestemmelsen, forsvarede den torsdag og sagde, at den “ikke handlede om skattelettelser for velhavende mennesker”, men om at sikre, at statslige og lokale myndigheder har de skatteindtægter, de har brug for til at give uddannelse, brand- og redningstjenester.

Hun sagde gentagne gange, at hun ikke var bange for, at lovforslaget ville blive bragt ned i Senatet eller ændret væsentligt.

“Senatet vil handle på dets vilje, men uanset hvad det er, vil det stadig være transformativt og historisk,” sagde hun.

Senator Chuck Schumer fra New York, flertalslederen, der bliver nødt til at tage kappen op, hvis og når foranstaltningen rydder Parlamentet, lovede torsdag at afslutte opgaven.

“At skabe job, sænke omkostningerne, bekæmpe inflationen, holde flere penge i folks lommer – det er ting, amerikanerne vil have, og hvad amerikanerne har brug for, og det er, hvad Build Back Better gør,” sagde han i Senatet. “Vi vil fortsætte med at arbejde på denne vigtige lovgivning, indtil vi får det gjort.”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *